Vánoční dobroty

Recept Kalkulačka surovin

Tmavé pracny

Recepty vánočních dobrot s online kalkulaci surovin a výpočtem porcí

SUROVINY:

● 180g polohrubé mouky

● 140g másla

● 100g cukru moučky

● 70 g mletých vlašských ořechů

● 1 žloutek

● 1 lžíce kakaa

● 1/4 lžičky skořice

● 1/2 lžičky citrónové kůry

● trocha cukru moučky na obalení


PŘÍPRAVA:

1. Mouku s máslem, cukrem, mletými ořechy, žloutkem, kakaem, skořicí a citrónovou kůrou z chemicky neošetřeného citronu zpracujeme na hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme alespoň hodinu odpočinout v lednici (ale i do druhého dne, nic se nestane).

2. Kousky těsta vtlačíme do formiček vytřených máslem, vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme. Po vyklopení je obalíme v cukru. Vložíme do krabice a necháme několik dní rozležet.

Doba přípravy: 45 minut

Počet kousků: 40

Orientační cena: 70 Kč

Pro jiný počet kousků kalkulace je zde