Recept | Kalkulačka surovin | |
Mandlové hříbečkySUROVINY:● 200 g mandlí ● 1-2 bílky podle velikosti vajec ● 200 g cukru moučky ● pár kapek rumu nebo třešti ● 1 lžíce kakaa PŘÍPRAVA:1. Mandle několik minut spaříme ve vroucí vodě a hned sloupneme slupku. Vychladlé a osušené mandle umeleme najemno, přidáme bílek, přesátý moučkový cukr a několik kapek rumu. 2. Vše zpracujeme na hladké těsto, které se bude dobře tvarovat. Podle potřeby je možné přidat trochu bílku nebo moučkového cukru. 3. Těsto rozdělíme na 2 poloviny a do jedné půlky přidáme kakao. Dobře ho do těsta zapracujeme. 4. Z hnědého těsta tvoříme kuličky a z bílého válečky. Z kuliček vytvarujeme kloboučky a přitiskneme je na válečky - nožičky. Doba přípravy: 1 hodina Počet porcí: 40 Orientační cena: 60 Kč Pro jiný počet kousků kalkulace je zde |