Vánoční dobroty

Recept Kalkulačka surovin

Mandlové hříbečky

Recepty vánočních dobrot s online kalkulaci surovin a výpočtem porcí

SUROVINY:

● 200 g mandlí

● 1-2 bílky podle velikosti vajec

● 200 g cukru moučky

● pár kapek rumu nebo třešti

● 1 lžíce kakaa


PŘÍPRAVA:

1. Mandle několik minut spaříme ve vroucí vodě a hned sloupneme slupku. Vychladlé a osušené mandle umeleme najemno, přidáme bílek, přesátý moučkový cukr a několik kapek rumu.

2. Vše zpracujeme na hladké těsto, které se bude dobře tvarovat. Podle potřeby je možné přidat trochu bílku nebo moučkového cukru.

3. Těsto rozdělíme na 2 poloviny a do jedné půlky přidáme kakao. Dobře ho do těsta zapracujeme.

4. Z hnědého těsta tvoříme kuličky a z bílého válečky. Z kuliček vytvarujeme kloboučky a přitiskneme je na válečky - nožičky.

Doba přípravy: 1 hodina

Počet porcí: 40

Orientační cena: 60 Kč

Pro jiný počet kousků kalkulace je zde