Vánoční dobroty

Recept Kalkulačka surovin

Čokoládové dukátky s bílou a tmavou náplní

Recepty vánočních dobrot s online kalkulaci surovin a výpočtem porcí

Na cca 60 kousků:

● 180 g hladké mouky

● 1 prášek do pečivá

● 140 g hery

● 2 žloutky

● 70 g moučkového cukru

● 2 lžíce kakaa

● 130 g nasekaných ořechů

Na náplň:

● 100 g bílé čokolády

● 100 g hořké čokolády

● 30 g másla

● 4 lžíce smetany


Recepty vánočních dobrot s online kalkulaci surovin a výpočtem porcí 1. Dejte přednost tmavému kakau holandského typu, těsto bude mít sytější barvu.

Recepty vánočních dobrot s online kalkulaci surovin a výpočtem porcí 2. Každý kousek obalte v sekaných oříšcích. Dobře je přitiskněte, aby neopadávaly.

Recepty vánočních dobrot s online kalkulaci surovin a výpočtem porcí 3. Do středu každého koláčku vyhlubte obráceným koncem vařečky důlek.

Recepty vánočních dobrot s online kalkulaci surovin a výpočtem porcí 4. Pomocí kávové lžičky naplňte každý koláček čokoládovou náplní. Díky přidanému máslu a smetaně bude mít čokoláda příjemnou konzistenci.

PŘÍPRAVA:

1. Na vál prosejte mouku s práškem do pečivá, dále přidejte kakao, 50 g ořechů, 2 žloutky a pokrájené máslo pokojové teploty a vypracujte těsto. Těsto zabalte do fólie a nechte uležet v lednici alespoň hodinu, ale můžete počkat i do druhého dne.

2. Z těsta vytvarujte dva válečky a každý nakrájejte asi na 30 stejně velkých dílků. Každý kousek rukama zakulaťte a obalte ve zbylých sekaných oříšcích. Troubu předehřejte na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C). Kuličky vyrovnejte na plech vyložený pečicím papírem a každou zploštěte a druhým koncem vařečky udělejte v každém kousku prohlubeň. Konec vařečky namočte do hladké mouky, aby se těsto nelepilo. Koláčky pečte ve vyhřáté troubě přibližně 15 minut.

3. Bílou čokoládu nalámejte a dejte do kas-trůlku, přidejte 15 g másla a 2 lžíce smetany a za stálého míchání čokládu rozpusťte ve vodní lázni. Polovinu koláčků naplňte bílou náplní, stejným způsobem připravte i hořkou čokoládu a naplňte ostatní koláčky. Nejlépe chutnají až za pár dní, když se trochu proleží.

Doba přípravy: 60 minut

Počet kousků: 60

Pro jiný počet kousků kalkulace je zde