Recept | Kalkulačka surovin | |
Mandlové trubičkyTěsto:● 200 g hladké mouky ● 100 g másla ● 100 g cukru ● 1 vanilkový cukr ● 100 g oloupaných strouhaných mandlí ● 1 vejce ● 1 žloutek ● šťáva z 1 citronu ● čokoládová poleva podle potřeby Náplň:● 2 vejce ● 100 g cukru krupice ● 300 g másla ● 1 vanilkový cukr ● 5 lžic rumu PŘÍPRAVA:1. Z mouky, másla, obou cukrů, mandlí, vejce, žloutku a šťávy z citronu vypracujeme hladké těsto, které dáme do chladna odpočinout. 2. Těsto vyválíme na plát asi 2 mm silný a krájíme čtverečky 5 x 5 cm. Ty natáčíme na kovové trubičky tak, aby se konce lehce překrývaly. Pečeme je ve vyhřáté troubě na 180 °C přibližně 10 minut. Po upečení je opatrně sejmeme a okraje trubiček zdobíme čokoládovou polevou. 3. Příprava náplně: Vejce s cukrem šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí a pak necháme vychladnout. Máslo utřeme s vanilkovým cukrem a postupně do něj zašleháme vychladlou vaječnou hmotu a rum. Krém je pak jemný a trvanlivější. Doba přípravy: 2 hodiny Počet porcí: 25 Orientační cena: 90 Kč Pro jiný počet kousků kalkulace je zde |