Vánoční dobroty

Recept Kalkulačka surovin

Mandlové trubičky

Recepty vánočních dobrot s online kalkulaci surovin a výpočtem porcí

Těsto:

● 200 g hladké mouky

● 100 g másla

● 100 g cukru

● 1 vanilkový cukr

● 100 g oloupaných strouhaných mandlí

● 1 vejce

● 1 žloutek

● šťáva z 1 citronu

● čokoládová poleva podle potřeby

Náplň:

● 2 vejce

● 100 g cukru krupice

● 300 g másla

● 1 vanilkový cukr

● 5 lžic rumu


PŘÍPRAVA:

1. Z mouky, másla, obou cukrů, mandlí, vejce, žloutku a šťávy z citronu vypracujeme hladké těsto, které dáme do chladna odpočinout.

2. Těsto vyválíme na plát asi 2 mm silný a krájíme čtverečky 5 x 5 cm. Ty natáčíme na kovové trubičky tak, aby se konce lehce překrývaly. Pečeme je ve vyhřáté troubě na 180 °C přibližně 10 minut. Po upečení je opatrně sejmeme a okraje trubiček zdobíme čokoládovou polevou.

3. Příprava náplně: Vejce s cukrem šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí a pak necháme vychladnout. Máslo utřeme s vanilkovým cukrem a postupně do něj zašleháme vychladlou vaječnou hmotu a rum. Krém je pak jemný a trvanlivější.

Doba přípravy: 2 hodiny

Počet porcí: 25

Orientační cena: 90 Kč

Pro jiný počet kousků kalkulace je zde