Vánoční dobroty

Recept Kalkulačka surovin

Medové trubičky

Recepty vánočních dobrot s online kalkulaci surovin a výpočtem porcí

SUROVINY:

340 g hladké mouky

100 g cukru moučky

1 lžička jedlé sody

2 vejce

80 g medu

3-4 lžíce smetany

150 g (3 ks) čokoládových kaštanů

1 salko

200 g másla

50 g arašídového másla


PŘÍPRAVA:

Recepty vánočních dobrot s online kalkulaci surovin a výpočtem porcí Z hladké mouky, moučkového cukru, sody, obou vajec, medu a smetany vypracujeme těsto, zabalíme je do fólie a necháme asi 2 hodiny odležet.

Recepty vánočních dobrot s online kalkulaci surovin a výpočtem porcí Na pomoučeném vále vyválíme těsto na 2 mm silný plát. Vykrajovátkem o průměru asi 6 cm nebo skleničkou vykrajujeme kolečka, která namotáváme na malé kovové trubičky, konce přimáčkneme. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C přibližně 10 minut. Ještě teplé sundáváme z trubiček a necháme vychladnout.

Recepty vánočních dobrot s online kalkulaci surovin a výpočtem porcí V horké vodní lázni necháme rozpustit tři čokoládové kaštany. Promícháme je a v polevě pak namáčíme konce trubiček. Necháme zatuhnout na mřížce.

4. Krém: Zavřenou plechovku salka vaříme ve vodě 2,5 hodiny a necháme zcela zchladnout. Potom vyšleháme se změklým máslem a arašídovým máslem do krému. Pomocí zdobícího sáčku trubičky naplníme.

Doba přípravy: 120 minut

Počet kousků: 60

Orientační cena: 120 Kč

Pro jiný počet kousků kalkulace je zde