Recept | Kalkulačka surovin | |
Medové trubičkySUROVINY:● 340 g hladké mouky ● 100 g cukru moučky ● 1 lžička jedlé sody ● 2 vejce ● 80 g medu ● 3-4 lžíce smetany ● 150 g (3 ks) čokoládových kaštanů ● 1 salko ● 200 g másla ● 50 g arašídového másla PŘÍPRAVA:Z hladké mouky, moučkového cukru, sody, obou vajec, medu a smetany vypracujeme těsto, zabalíme je do fólie a necháme asi 2 hodiny odležet. Na pomoučeném vále vyválíme těsto na 2 mm silný plát. Vykrajovátkem o průměru asi 6 cm nebo skleničkou vykrajujeme kolečka, která namotáváme na malé kovové trubičky, konce přimáčkneme. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C přibližně 10 minut. Ještě teplé sundáváme z trubiček a necháme vychladnout. V horké vodní lázni necháme rozpustit tři čokoládové kaštany. Promícháme je a v polevě pak namáčíme konce trubiček. Necháme zatuhnout na mřížce. 4. Krém: Zavřenou plechovku salka vaříme ve vodě 2,5 hodiny a necháme zcela zchladnout. Potom vyšleháme se změklým máslem a arašídovým máslem do krému. Pomocí zdobícího sáčku trubičky naplníme. Doba přípravy: 120 minut Počet kousků: 60 Orientační cena: 120 Kč Pro jiný počet kousků kalkulace je zde |