Recept | Kalkulačka surovin | |
Kokosoví ježciSUROVINY:● 250 g polohrubé mouky ● 1 kypřící prášek ● 170 g cukru moučky ● 80 g hery ● 2 vejce ● 200 ml mléka ● 250 g 100% rostlin. tuku omega ● 40 g kakaa ● 2-3 lžíce rumu ● 200 g cukru moučky na obalování ● 120 g strouhaného kokosu na obalování PŘÍPRAVA:1. Připravíme si lité těsto: smícháme mouku, kypřiči prášek, cukr, rozpuštěnou heru nebo máslo, vejce a vlažné mléko. Nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 170 °C asi 15-20 minut. 2. Vychladlý korpus nakrájíme na libovolně velké kostičky nebo trojúhelníčky. 3. Pak si připravíme polevu: rozpustíme omegu, do vlažného tuku přimícháme tmavé kakao a rum. Do této hmoty namáčíme nakrájené kostičky nebo trojúhelníčky a ihned je obalujeme v kokosu s cukrem Kokosové ježky dáme ztuhnout. Je dobré nechat je v chladu pár dní uležet, budou leště lepší. Doba přípravy: 1 hodina Počet kousků: 70 Orientační cena: 80 Kč Pro jiný počet kousků kalkulace je zde |