Vánoční dobroty

Recept Kalkulačka surovin

Kokosoví ježci

Recepty vánočních dobrot s online kalkulaci surovin a výpočtem porcí

SUROVINY:

● 250 g polohrubé mouky

● 1 kypřící prášek

● 170 g cukru moučky

● 80 g hery

● 2 vejce

● 200 ml mléka

● 250 g 100% rostlin. tuku omega

● 40 g kakaa

● 2-3 lžíce rumu

● 200 g cukru moučky na obalování

● 120 g strouhaného kokosu na obalování


PŘÍPRAVA:

1. Připravíme si lité těsto: smícháme mouku, kypřiči prášek, cukr, rozpuštěnou heru nebo máslo, vejce a vlažné mléko. Nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 170 °C asi 15-20 minut.

2. Vychladlý korpus nakrájíme na libovolně velké kostičky nebo trojúhelníčky.

3. Pak si připravíme polevu: rozpustíme omegu, do vlažného tuku přimícháme tmavé kakao a rum. Do této hmoty namáčíme nakrájené kostičky nebo trojúhelníčky a ihned je obalujeme v kokosu s cukrem Kokosové ježky dáme ztuhnout. Je dobré nechat je v chladu pár dní uležet, budou leště lepší.

Doba přípravy: 1 hodina

Počet kousků: 70

Orientační cena: 80 Kč

Pro jiný počet kousků kalkulace je zde